Кредити И Како Их Отплатити


Најчешћа питања.

Зашто се у продавницама налазе службеници банака на терену?

Ради олакшања куповине купцима који би свакако посетили неку од банака која издаје кредите за плаћање робе или услуга у ратама осим када је реч о висини куповине вишој од 70.000,00РСД када свакако морају посетити банку ради овере и куповине меница у вредности од 50,00РСД и меничног овлашћења.

Зашто продавнице дозвољавају да им у пословним објектима раде запослени у другим компанијама?

Банке издају кредите (позајмице), то значи да банка плаћа Ваш целокупан рачун куповине а Ви на рате враћате новац који је банка платила уместо Вас док банци отплаћујете кредит (позајмицу) који Вам је дала.

Тиме продавница добија целокупан износ продатог производа или услуге плаћен од стране банке која Вам је дала кредит (позајмицу) и у случају не плаћања рата банка је та која ће се обратити Извршитељима који ће наплатити остатак кредита (позајмице) за банку уместо да се тиме бави продавница.

Шта је то одржавање банковних рачуна и зашто га плаћам?

У зависности од висине кредита зависи и колики је месечни износ одржавања картице који НЕ ТРЕБА мешати са каматом на кредит (позајмицу).

ОДРЖАВАЊЕ БАНКОВНОГ РАЧУНА НИЈЕ КАМАТА НА КРЕДИТ (ПОЗАЈМИЦА).

У одржавање рачуна улази пуно ситних ставки које месечно плаћате од коришћења банкомата, одговарања на сва питања у банци, слања уплатнице (слична уплатница као за комуналије) којом можете било где на банковни рачун ЕУРО банке уплатити рату кредита (позајмице) уколико сте рачун отворили наменски само док плаћате кредит за неки производ а не користите га у сврхе других плаћања или примања месечних прихода.

Када измирите обавезу плаћања целог кредита без обзира на број месеци односно рата цене производа дужни сте да платите и месечно одржавање.

То је најлакше учинити током плаћања месечне рате када приликом уплате рате кредита уплатите и месечни износ одржавања банковног рачуна (износи: 200,00РСД, 250,00РСД, 290,00РСД).



Шта све могу са кредитном картицом коју добијем када купим неки производ на рате?

Уколико сте банковни рачун отворили наменски само ради плаћања куповине неког производа или услуге на рате можете након узимања кредита на 24 рате за плаћања можете узети још један кредит на највише 12 рата плаћања поред првог кредита (позајмице) а затим након исплате кредита (враћања позајмице) у потпуности затворити Ваш наменски рачун ако сте исплатили и месечно одржавање (износ 200,00РСД, 250РСД или 290РСД).

Кредитну картицу можете задржати и на њу пренети исплату Ваших месечних примања уколико сте задовољни услугом коју сте добили узимањем кредита код Еуро банка - Једноставно Моја банка.

Ово су неки од примера који збуњују купце.

У свим трговинама продавци имају изложене три врсте цена:

1. Реална цена,

2. Готовинска цена (увек нижа од реалне цене за плаћање одједанпут готовином),

3. Акцијска цена (промоције током којих су неки производи на снижењу током месеца увек нижи од реалне цене).

Банка плаћа путем одобреног кредита (одобрене позајмице) Реалну Цену и користећи Реалну Цену обрачунава рате НЕ користећи Готовинске цене или Акцијске цене које нуде продавци.


Еуро банка одобрава кредите већ од 3.000,00РСД на 3 или 6 рата са месечним одржавањем банковног рачуна од 200,00РСД.

* Пензионерима који рачуне имају у банка 'Поштанска Штедионица' продавнице одобравају коришћење Готовинских цена приликом плаћања у 6 месечних рата.

Еуро банка одобрава кредите у висини до 70.000,00РСД за запослене без потребе за меничним овлашћењем, административном забраном за запослене и меницом са месечним одржавањем рачуна од 250,00РСД за рате у трајању од 2 године односно са месечним одржавањем од 290,00РСД у трајању од 3 године са само потребном важећом личном картом.

Исто важи и за пензионере чија висина куповине прелази 70.000,00РСД којима је такође потребна меница, менично овлашћење, ПИО чекови из ПИО и две врсте административних забрана.


YouTube


This post is not sponsored in any way.

Comments